Restjes in de koelkast? Maak een omelet! Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het kwijt in een omelet. In een mum van tijd heb je zo een gezonde, voedzame maaltijd op tafel. Ideaal met deze zomerse temperaturen...
Dit recept ontstond door een overgebleven stuk prei, een restje mascarpone en een klein stukje blauwe kaas. Het werd zó lekker, dat ik de ingrediënten later opnieuw kocht om de omelet nogmaals te maken voor dit blog!
40 gram mascarpone
25-30 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Danablu)
½ el olijfolie
75 gram fijngesneden prei
1 sjalotje
optioneel: tuinkers
Strooi over de omelet wat verse tuinkers vlak voordat je hem serveert.
N.B. De blauwe kaas zal smelten, waardoor de bovenkant van de omelet wat vochtig blijft...
Dit recept ontstond door een overgebleven stuk prei, een restje mascarpone en een klein stukje blauwe kaas. Het werd zó lekker, dat ik de ingrediënten later opnieuw kocht om de omelet nogmaals te maken voor dit blog!
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 eieren40 gram mascarpone
25-30 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Danablu)
½ el olijfolie
75 gram fijngesneden prei
1 sjalotje
optioneel: tuinkers
Bereiding:
Snipper de sjalot. Verwarm in een grote koekenpan de olie en bak de groenten ongeveer 5 minuten totdat deze gaar zijn. Meng ondertussen met een staafmixer de eieren met de mascarpone en voeg peper en zout toe. Stort nu het eimengsel over de groenten en zet het vuur laag. Brokkel de blauwe kaas over de omelet en dek de koekenpan af met een deksel. Bak in ongeveer 10 minuten de omelet tot hij gaar is. Hij moet wel smeuïg blijven!Strooi over de omelet wat verse tuinkers vlak voordat je hem serveert.
N.B. De blauwe kaas zal smelten, waardoor de bovenkant van de omelet wat vochtig blijft...