Gehakt leent zich er uitstekend voor om allerlei (pittige) kruidenmixen te gebruiken. Zo geef je je gehaktbal of gehaktbrood telkens een andere smaak. Door er bijvoorbeeld nog gesneden groenten of pitten aan toe te voegen, wordt het resultaat nog aparter.
Mijn gehaktballen zijn elke keer weer anders. De ene keer gaat er een handvol lijnzaad of amandelmeel door en een andere keer een gehakte ui of rode peper. Het kan en mag allemaal en juist dat experimenteren is helemaal mijn ding 💗
Onderstaand recept ontstond ook tijden zo'n experiment, en het resultaat vond ik zéér geslaagd. Het laagje amandelmeel aan de buitenkant van het gehaktballetje, maakt hem lekker krokant.
De gerookte sesamzaadjes zijn te koop bij een Chinese toko, maar ook online te bestellen.
1 el gerookte sesamzaadjes
2 el sojasaus
1 el satékruiden
½ tl knoflookpoeder
snuf chilivlokken
zout
40 gram roomboter
Voor het krokante laagje:
30 gram amandelmeel
peper en zout
1 tl satékruiden
Doe in een laag, wijd schaaltje de amandelmeel met de kruiden en peper en zout. Roer dit door elkaar en wentel vervolgens de balletjes er een voor een door.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes in de hete boter in ongeveer 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Deze balletjes smaken heerlijk bij de bloemkoolnasi, maar ze zijn ook lekker als 'hapje' op een feestje. Je kunt ze warm serveren, maar ze zijn koud ook erg lekker!
Mijn gehaktballen zijn elke keer weer anders. De ene keer gaat er een handvol lijnzaad of amandelmeel door en een andere keer een gehakte ui of rode peper. Het kan en mag allemaal en juist dat experimenteren is helemaal mijn ding 💗
Onderstaand recept ontstond ook tijden zo'n experiment, en het resultaat vond ik zéér geslaagd. Het laagje amandelmeel aan de buitenkant van het gehaktballetje, maakt hem lekker krokant.
De gerookte sesamzaadjes zijn te koop bij een Chinese toko, maar ook online te bestellen.
Ingrediënten:
300 gram rundergehakt1 el gerookte sesamzaadjes
2 el sojasaus
1 el satékruiden
½ tl knoflookpoeder
snuf chilivlokken
zout
40 gram roomboter
Voor het krokante laagje:
30 gram amandelmeel
peper en zout
1 tl satékruiden
Bereiding:
Kneed de ingrediënten voor het gehakt door elkaar (zonder de boter) en vorm er 10 tot 12 kleine balletjes van.Doe in een laag, wijd schaaltje de amandelmeel met de kruiden en peper en zout. Roer dit door elkaar en wentel vervolgens de balletjes er een voor een door.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes in de hete boter in ongeveer 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Deze balletjes smaken heerlijk bij de bloemkoolnasi, maar ze zijn ook lekker als 'hapje' op een feestje. Je kunt ze warm serveren, maar ze zijn koud ook erg lekker!
Bestel de kruidenkaarten |
Die zien er weer lekker uit zeg! Leuke tips om van je gehaktbal eens iets anders te maken.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Wendy!
VerwijderenHet lijkt me heerlijk, ik ga ze volgende week maken als snack, bij de verjaardags borrel.
BeantwoordenVerwijderenLeuk Loes, ik hoop dat ze in de smaak vallen!
Verwijderen