27 juni 2017

Gastblog - Welke koolhydraatarme maaltijdboxen zijn er?


Maaltijdbox.org zocht voor mij uit of er koolhydraatarme maaltijdboxen te verkrijgen zijn. Ik ontving van hen onderstaande informatie:

HelloFresh, de Allerhande Box, Ekomenu of Marley Spoon: je bent een van deze namen onlangs vast wel eens tegengekomen. Het zijn stuk voor stuk maaltijdboxen die het koken ons een beetje gemakkelijker maken. Maar wat is nu precies een maaltijdbox? Wat zijn de voordelen? En zijn er ook speciale koolhydraatarme foodboxen zonder aardappels, rijst, pasta en dat soort koolhydratenbommen? Maaltijdbox.org zocht het voor jou uit!

De maaltijdbox

Je hebt vast wel eens van de maaltijdbox, ook wel foodbox genoemd, gehoord. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 Nederlanders wel eens zo’n verse box geprobeerd heeft. En zo’n 85% van de Nederlanders kent HelloFresh. Maar wat is het precies, hoe werkt het, en waarom is het zo populair?

Wat is het?
Een maaltijdbox is in feite een doos vol met verse ingrediënten. In de doos zitten precies voldoende ingrediënten voor 3 (of meer) gerechten. Op de bijgeleverde receptenkaart wordt precies uitgelegd welke stappen je moet volgen. Een kind kan de was doen!Hoe werkt het?
Bij veel aanbieders van maaltijdboxen neem je een flexibel abonnement. Dit houdt in dat je helemaal zelf bepaalt wanneer, hoe vaak en welke box je thuis ontvangt. Je kunt online eenvoudig een box wijzigen of annuleren. Vroeger hoorde je nog wel eens dat je amper van zo’n abonnement af kwam.. Dit is inmiddels gelukkig flink aangepakt.

Wat zijn de voordelen?
Waarom zou je nou zo’n maaltijdbox nemen? Het lijkt op het eerste gezicht best duur. De belangrijkste voordelen van de maaltijdbox zijn:

Je hoeft zelf geen recepten of gerechten te bedenken
Je maakt kennis met nieuwe, inspirerende recepten
Je hoeft minder boodschappen te halen in de supermarkt
De recepten worden eenvoudig uitgelegd, en staan vaak snel op tafel.
Het is gezond: je kookt met verse producten en je eet heel gevarieerd.

De koolhydraatarme box

Genoeg verteld over de maaltijdbox in het algemeen: graag nemen we je mee naar de speciale koolhydraatarme boxen: speciale foodboxen zonder aardappelen, rijst, pasta en andere producten met veel koolhydraten. Bekende aanbieders als HelloFresh en Marley Spoon bieden geen speciale koolhydraatarme boxen aan. Zij bieden wel eens een gerecht met wat minder koolhydraten, maar dit is niet de focus bij deze aanbieders. Daarvoor ben je aan het juiste adres bij de meer specialistische boxen. In deze post staan we kort stil bij 2 bekende aanbieders: Ekomenu en Beebox (onderdeel van Willem & Drees)

Koolhydraatarme box van Ekomenu

Ekomenu is een vrij nieuwe, maar toch al erg populaire maaltijdbox. Ekomenu is onderdeel van de bekende biologische supermarkt Ekoplaza. Bij Ekomenu kies je tegenwoordig uit liefst 8 verschillende menu’s. Denk aan een speciaal menu voor vegetariërs of zwangere vrouwen. Maar er is ook een speciaal koolhydraatarm menu. Deze is verkrijgbaar vanaf €42 (voor 2 personen en 3 maaltijden). De variant voor 4 personen en 3 maaltijden kost €65. Wil je een weekje vegetarisch eten? Dan kan je via jouw online account moeiteloos switchen, ideaal.

De voordelen van Ekomenu
Snelle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan
Dankzij het flexibele lidmaatschap zit je nooit ergens aan vast
De ingrediënten zitten verpakt per recept; je hebt in een keer alles bij elkaar
Ekomenu is 100% biologisch, veel producten komen rechtstreeks van de boer
Je kunt eenvoudig switchen naar een ander menu

De Koolhydraatarme Beebox

Naast Ekomenu is er nog een andere aanbieder die we je zeker niet willen onthouden: Beebox. Beebox, onlangs samengegaan met bio-supermarkt Willem&Drees, biedt ook 8 verschillende boxen. Waaronder een speciale koolhydraatarme box. Beebox is een tikkeltje “ruwer” dan bijvoorbeeld Ekomenu. Je moet bijvoorbeeld meer producten zelf nog snijden, en er wordt niet standaard een receptenkaart meegeleverd. De eerste keer dat je de Beebox ontvangt is dat wellicht even wennen. Bij Beebox kan je precies zien waar de producten vandaan komen. Deze zijn stuk voor stuk afkomstig van de eigen boeren waar ze mee samenwerken.

De voordelen van Beebox
Ook Beebox is 100% biologisch
Beebox werkt met boeren ze kennen. Beebox streeft naar een eerlijke en gezonde keten
Je werkt altijd met producten die passen bij het seizoen. Dat is gezond voor jou en voor de aarde
Je kan ook je overige online boodschappen bestellen bij Willem&Drees.
Zo nu en dan een leuk extraatje in je box.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten