Omdat de knoflook niet rauw wordt toegevoegd is deze knoflooksaus heerlijk mild van smaak. De bol knoflook wordt in z'n geheel eerst gepoft in de oven.
Lekker bij shoarma!
Ingrediënten:
100 gram Griekse yoghurt100 gram mayonaise
1/2 tl citroensap
1/2 tl Steviala sweet Bee of paar druppels Stevia
snuf witte peper
handvol verse fijngehakte peterselie
1 bol knoflook
1 tl olijfolie
Bereiding:
Leg de bok knoflook op een stukje aluminiumfolie en giet de olijfolie eroverheen. Vouw het dicht en leg het pakketje op het rooster van een voorverwarmde oven op 200 °C. Rooster de knoflook 20 minuten en laat het daarna afkoelen in het folie.Pel het pakketje open wanneer het is afgekoeld, en druk voorzichtig de knoflookpulp uit de afzonderlijke tenen knoflook. Je kunt met een scherp mesje het puntje eraf snijden, maar het lukt ook door gewoon licht te duwen.

Gebruik geen staafmixer om alles door elkaar te doen, de saus wordt dan dun!
NB: Wanneer je véél van deze saus eet, wordt hij GOK-oranje. Knoflook is alleen als garnering GOK-groen.
Hoe lang is de knoflooksaus houdbaar?Of kan het in porties in de vriezer?
BeantwoordenVerwijderenNee, invriezen is geen goed idee. De saus kun je zeker een aantal dagen gebruiken, maar niet veel langer dan een kleine week. Je kunt natuurlijk wel de halve hoeveelheid maken en gewoon ook een halve bol knoflook poffen!
Verwijderen