19 september 2017

Feestelijke spiesjes van tomaat en mozzarella

Spiesjes van tomaat en mozzarellaOm een lekker gerecht te maken heb je maar weinig nodig. Het belangrijkste is dat je goede producten gebruikt.
Deze spiesjes zijn leuk bij een buffet, als hapje op een verjaardag of gewoon als lunch. Waarom zou je geen feestje maken van je eigen maaltijd nietwaar?

Bufalomozzarella is zoals de naam al zegt gemaakt van de melk van een buffel. Deze mozzarella is wat zachter van smaak en luchtiger van structuur dan die van koemelk is gemaakt. Ik vind hem lekkerder, maar omdat hij zachter is snijdt en rijgt hij minder makkelijk. De kleine bolletjes zijn vaak iets steviger en daarom toch goed aan de spiesjes te prikken!

Ingrediënten:

Kleine snoeptomaatjes
Zakje (bufalo) mini-mozzarella
Verse basilicum
Olijfolie (extra vierge als je daarvan houdt!)
Peper en zout

Bereiding:

Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken in een zeef en dep ze daarna droog.
Giet een eetlepel (goede!) olijfolie in een schaaltje, voeg peper en zout toe en roer door. Leg de bolletjes mozzarella er in.
Rijg nu op iedere spies een tomaatje, basilicumblad en bolletje mozzarella. Herhaal dit als je grote spiesjes wilt maken.

Tip: Eet je deze spiesjes als 'groene gokmaaltijd'? Beperk je dan tot 50 gram tomaat. Eventueel kun je wat radijsjes toevoegen 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten