Ken je dat? Je hebt een recept opgezocht dat je lekker lijkt, je hebt de ingrediënten gekocht en gaat lekker aan de slag. Het lijkt goed te lukken, het ruikt heerlijk als het in de oven staat dus je krijgt er al helemaal zin in.Je haalt het uit de oven en.... mislukt...
Geloof me, als dit je overkomen is, ben je echt niet de enige. Het overkomt mij nu nog steeds! Meestal is het mijn eigen fout. Ik heb de hoeveelheid verkeerd gelezen of ben tijdens het proces toch een ingrediënten vergeten... Mijn kokoskoeken bak ik bijvoorbeeld ook wel eens in één grote vorm en ik snijd er dan later plakken of stukken van... Maar toen ik kokosmelk vergat was het resultaat wel héél erg droog!
Voor deze (zoete) misbaksels heb ik nu de ideale tip: Verkruimel het bakresultaat, doe het in een leuke glazen pot en schep af en toe een lepel in de yoghurt. Je zult zien dat de meeste mislukte koeken en cakes dan nog heerlijk zijn. Weggooien hoeft dan niet, waardoor je met meer plezier een volgende poging zult doen...
Wat is jouw grootste miskleun?