Pure verwennerij: Paprika met gebakken kaas


Kaas is altijd een favoriet ingrediënt hier in huis, zowel mijn man als ik zijn er dol op. Hij heeft het liefst jonge kaas, terwijl mijn voorkeur uitgaat naar wat oudere kaas.
Er liggen dus vaak meerdere stukken in de koelkast 😃

Van gebakken kaas word ik echt heel erg blij en wanneer ik restjes kaas heb, verwerk ik deze graag in een warm gerecht. Even raspen en je hebt een heerlijke smaaktoevoeging voor je gerecht.
Op deze manier ontstond ook dit eenvoudige recept.

Er lag nog een klein stukje oude kaas en ik had nog twee paprika's. In een mum van tijd stond het in de oven en het resultaat was werkelijk verrassend lekker! Zo zie je maar weer dat goede producten weinig kookwerk nodig hebben!Wellicht hebben jullie straks na de feestdagen ook restjes kaas én behoefte aan een 'makkelijker maaltijd'. Dan is dit een heerlijk recept!


Ik wens jullie allemaal gezegende kerstdagen en heel veel goeds voor 2018Ingrediënten:

2 paprika's
100 gram geraspte pittige kaas
olijfolie om schaal in te vetten
1 tl paprikapoeder
Peper
Zout

Bereiding:

Maak de paprika's schoon en verdeel iedere paprika in vier stukken. Leg ze met de binnenkant naar boven in een ingevette ovenschaal. Maal er peper over en zout naar smaak. Laat de hoeveelheid zout afhangen van welke kaas je gebruikt, zodat het niet té zout wordt. Verdeel de kaas over de paprika.
Strooi de paprikapoeder nu over de geraspte kaas.

Bak de paprika's 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Tip: Krijg je snel honger na het eten van paprika's? Eet in een koolhydraatarme maaltijd dan niet meer dan 50 gram paprika. In je 'koolhydratenuur' kun je meer nemen!

Reacties

Een reactie posten