Pesto is een enorm veelzijdig product dat je in heel veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Een lekkere pesto maakt van een plak komkommer nog een feestje!
De meest traditionele pesto wordt gemaakt van Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten maar in dit recept vervang ik deze laatste voor walnoten.
100 gram gepelde walnoten
150 ml olijfolie (extra vierge)
2 tenen knoflook
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl citroensap
versgemalen peper
zout naar smaak
Doe in een grote mengbeker de basilicum, walnoten, knoflook, kaas, citroensap, zout en peper. Pureer dit voorzichtig met de staafmixer, terwijl je langzaam de olie toevoegt tot je de gewenste dikte hebt.
Als je de pesto wilt gebruiken als dressing voor een salade of als smeersel voor stokbrood, maak hem dan met een beetje extra olie wat dunner.
Wil je de pesto iets pittiger? Voeg dan wat meer peper toe. Wil je hem iets frisser? Voeg wat extra citroensap toe... Speel zo met de smaken om je eigen, perfecte pesto te maken.
Tip: Bewaar de pesto in goed afgesloten, in kokend water met soda schoongemaakte potjes.
De meest traditionele pesto wordt gemaakt van Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten maar in dit recept vervang ik deze laatste voor walnoten.
Ingrediƫnten:
30 gram verse basilicumblaadjes (1 potje)100 gram gepelde walnoten
150 ml olijfolie (extra vierge)
2 tenen knoflook
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl citroensap
versgemalen peper
zout naar smaak
Bereiding:
Rooster de walnoten een paar minuten in een hete koekepan. Laat ze niet te donken worden, dan smaken ze gauw verbrand.Doe in een grote mengbeker de basilicum, walnoten, knoflook, kaas, citroensap, zout en peper. Pureer dit voorzichtig met de staafmixer, terwijl je langzaam de olie toevoegt tot je de gewenste dikte hebt.
Als je de pesto wilt gebruiken als dressing voor een salade of als smeersel voor stokbrood, maak hem dan met een beetje extra olie wat dunner.
Wil je de pesto iets pittiger? Voeg dan wat meer peper toe. Wil je hem iets frisser? Voeg wat extra citroensap toe... Speel zo met de smaken om je eigen, perfecte pesto te maken.
Tip: Bewaar de pesto in goed afgesloten, in kokend water met soda schoongemaakte potjes.
Mjammie. Alles mag ik, behalve de walnoten. Heb je een goede vervanger daarvoor?
BeantwoordenVerwijderenJe zou hazelnoten kunnen gebruiken maar ook gewoon pijnboompitten!
Verwijderen