Eind vorig jaar deelde ik de kookterm 'sumak'. Leuk om te ontdekken dat inderdaad veel mensen deze specerij niet kenden.
Heb je het inmiddels aangeschaft? Dan kun je onderstaand recept maken. Deze kipreepjes zijn zowel koud als warm lekker.
2 tl sojasaus
1 el olijfolie
1 el sumak
10-15 gram Steviala bronze
1 tl gerookte sesamzaadjes
peper en zout
Bak de reepjes ongeveer 6-8 minuten in de airfryer op 200°C.
De kip is zowel koud als warm lekker... Smullen maar!
Heb je geen airfryer? Dan kun je de kipreepjes natuurlijk ook roerbakken!
Heb je het inmiddels aangeschaft? Dan kun je onderstaand recept maken. Deze kipreepjes zijn zowel koud als warm lekker.
Ingrediƫnten:
300 gram kipdijfilet2 tl sojasaus
1 el olijfolie
1 el sumak
10-15 gram Steviala bronze
1 tl gerookte sesamzaadjes
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes (vergelijkbaar met de grootte van shoarma). Maak een marinade van de overige ingrediĆ«nten en schep de reepjes hierdoor. Laat minimaal 2 uur intrekken.Bak de reepjes ongeveer 6-8 minuten in de airfryer op 200°C.
De kip is zowel koud als warm lekker... Smullen maar!
Heb je geen airfryer? Dan kun je de kipreepjes natuurlijk ook roerbakken!