28 april 2018

Foodbloggers - Elisabethskitchen

Foto gemaakt door Elisabethskitchen
Ook in april stel ik een mede foodblogger aan jullie voor, namelijk Elisabeth van www.elisabethskitchen.nl. Zij startte in 2004 al met bloggen en na diverse blog-omzwervingen is ze uiteindelijk gestart met haar eigen pagina.
Elisabeth maakt simpele en smaakvolle gerechten, zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Dat klinkt bekend!

Het recept dat ik mag delen is deze heerlijke salade met bresaola, een pittige rauwe ham van rundvlees. Op de foto zie je een broodje, maar wanneer je een koolhydraatarme maaltijd wilt, kun je dat broodje natuurlijk gewoon weglaten... 😄

Bresaola met tonijn op veldsla


Ingrediënten voor 2 personen:
1 zak veldsla of waterkers
1 limoen
100 gram Bresaola
1 blikje tonijn
4 eetlepels mayonaise
15 gram verse bieslook
2 grote tomaten
1 avocado
2 eetlepels olie
1 eetlepel limoensap
verse peper naar smaak

Bereiding:
Maak de sla schoon, verwijder de worteltjes. Verdeel over twee borden.
Verdeel de Bresaola over de salade.
Haal de tonijn uit het blikje. Doe in een kom. Schep de mayonaise erdoor.
Snijd bieslook fijn. Doe 1 eetlepel in een schaaltje. Meng de rest van de bieslook door de mayonaise met de tonijn.
Verdeel deze dikke 'saus' over de borden.
Was de tomaten, drogen en snijd in plakken. Verdeel op de borden.
Snijd een avocado doormidden. Verwijder de pit voorzichtig met een lepel. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd het in plakken. Verdeel ook over de borden.
Meng de olie met het limoensap. Druppel deze aangemaakte olie over de salade, tomaat en avocado.
Maal er naar smaak peper over.

AAN TAFEL!


  koken & tafelen algemeen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten