Goud van oud: Salade met courgette, tonijn en cottage cheese

Salade met courgette, tonijn en cottage cheeseDe zomer is heerlijk vroeg begonnen dit jaar en ik heb er de afgelopen week ook enorm van genoten. Bijzonder hoe helend de zon kan werken en hoeveel energie je ervan krijgt!
Als het zonnetje schijnt krijg ik ook nóg meer zin in groenten, en dan vooral in frisse salades.
Ik maakte een 'oud' recept van mijn blog en stak het in een nieuw jasje.

De cottage cheese heeft een beetje een korrelige structuur, waardoor hij samen met de tonijn een lekkere bite heeft.




Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram cottage cheese
1 blok tonijn op water (uitlekgewicht 120 gram)
20 gram rode ui
1 flinke handvol verse peterselie
versgemalen peper
1 el olijfolie extra vierge
1 el olijfolie
1 tl vers citroensap
200 gram verse sla naar keuze
4 plakken courgette van 5 mm dik
citroensap en olijfolie voor de garnering

Bereiding:


Klop 100 gram cottage cheese los en voeg de uitgelekte en losgeroerde tonijn toe. Snipper de rode ui heel fijn en schep dit door het kaas-tonijnmengsel. Snijd de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Maak het mengsel royaal op smaak met versgemalen peper en zout.

Roer in een kopje de extra vierge olijfolie met de citroensap en peper en zout door elkaar. Meng dit in een slabak door de salade en verdeel het over 2 borden.

Bestrijk de plakken courgette licht met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de plakken om en om in een hete grillpan, per plak ongeveer 6 tot 8 minuten. Afhankelijk van de grootte van de grillpan kun je meerder plakken tegelijk bakken.

Leg op ieder bord 2 plakken courgette en schep de salade erbij.  Sprenkel over het geheel nog wat extra citroensap en olijfolie. Het tonijn-kaasmengsel is ook lekker op een (koolhydraatarme) cracker!

Tip: Gebruik de resten van de courgette in een soep of stoofschotel!


Buitenspeelgoed Deals

Reacties

Een reactie posten