Komkommersalade met feta

Komkommersalade

Op Facebook hebben we tegenwoordig een aantal leergroepen van 'Grip op Koolhydraten'. Zowel starters als herstarters noteren hier dagelijks hun menuutje en leren van de onderlinge feedback en de adviezen van nóg een ervaren 'GOK-ster' en mijzelf. Erg leuk om te  doen, en fantastisch om te zien hoe mensen hun eetpatroon in zo'n maand kunnen veranderen en winst boeken.
Het viel me in de afgelopen maanden op dat veel mensen 'friet' nog altijd bestempelen als 'fout'. Terwijl er in het koolhydratenuur regelmatig aardappels worden gegeten, wat niet als zodanig wordt bestempeld. Wat blijkt nou?Wanneer er friet wordt gehaald, is vaak de hele maaltijd ongezond. De groenten ontbreken in het menu, hooguit worden er snacks bij gegeten. En dáár zit nou net het probleem. Niet in de friet, maar in het ontbreken van groenten en voedzame eiwitten.
Ben jij ook een frietliefhebber? Zorg dan dat je altijd een komkommer in de koelkast hebt liggen en een pakje feta (is heel lang houdbaar!) In de tijd dat de friet wordt gehaald, heb jij tijd om deze salade in elkaar te draaien.
Trouwens, ook bij de BBQ is deze salade een welkome aanvulling op je broodnodige hoeveelheid groenten!

Komkommersalade

Ingrediënten voor 2 personen:

1 komkommer
100 gram feta
1 el Steviala sweet maple
1 el walnotenolie
1/8 tl witte peper
2 tl appelazijn
zout naar smaak toevoegen.

Bereiding:

Maak een dressing van de olie, azijn, sweet maple, peper en zout.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en maak er kleine blokjes van. Snijd de feta in even grote blokjes. Doe alles in een grote kom en meng de dressing erdoor.
Klaar ben je! Geniet van de friet!

NB: Maak je de salade al eerder op de dag klaar? Voeg dan het zout vlak voor het serveren pas toe. Het vocht trekt anders uit de komkommer!

Wil jij ook meedoen in een leergroep op Facebook? Wordt dan lid van het forum en meldt je aan voor de Facebookgroep van Grip op Koolhydraten. Je leest dan vanzelf wanneer je je kunt aanmelden!Get in Shape

Reacties

 1. Dit lijkt me heerlijk, ga ik zeker uit proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi. Weet jij hoe lang je die steviala sweet maple kan bewaren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, lastige vraag. Ik heb hem zeker enkele maanden aangebroken staan en dat ging prima.

   Verwijderen

Een reactie posten