Bol AlgemeenBol Algemeen

Kipkruiden


Hoewel er tegenwoordig gelukkig volop lekkere, pure kruidenmixen te koop zijn, blijf ik het altijd leuk vinden om mijn eigen mix te maken. 'Klieren met kruiden' noem ik dat en ik word er gelukkig van. Wil jij ook nét wat meer moeite doen en je kruidenmixen zélf maken? Dan vind je dit recept voor kipkruiden vast leuk!



Ingrediënten voor kipkruiden:

2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel uipoeder
¼ theelepel korianderzaad
¼ theelepel chilipoeder
¾ theelepel knoflookpoeder
¾ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel witte peper
½ theelepel gedroogde basilicum

Bereiding van kipkluifjes:
Meng 2 eetlepels kipkruiden met 2 eetlepels olijfolie. Marineer hierin de kipkluifjes (±1 kg) en laat de marinade minimaal een half uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een braadslee of pan op het fornuis en braad hierin de kipkluifjes in 5 minuten rondom bruin. Zet nu de braadslee/pan in de oven en bak ze nog 25 minuten op 180°C. Wanneer je de kip niet in een ovenvaste pan hebt aangebraden kun je ze overhevelen naar een (voorverwarmde) ovenschaal.

Deze kipkruiden vind je - mét 14 andere kruidenmixen - op de kruidenkaarten van De keuken van Martine. Bestel ze nu!





Reacties

Een reactie posten