Voor dit recept kun je zowel plakken komkommer als mini-komkommers gebruiken.
Neem genoeg komkommer om de pot bijna te vullen.
In een mum van tijd heb je een voorraadje groenten in je koelkast!
Ingrediënten:
1 el mosterdzaad5 jeneverbessen
1 tl peperkorrels
1 tl zout
2 laurierbladeren
1 tl korianderzaad
½ tl venkelzaad
1 tl dille
2 kruidnagels
1 el Steviala Xtra
400 ml azijn
250 ml water
komkommer
Bereiding:
Was de komkommers en snijd ze in plakken. Maak kwarten van mini-komkommers.Doe alle ingrediënten behalve de komkommer in een pannetje en breng dit rustig aan de kook.
Let op, azijn kan flink overkoken! Vul de weckpot ( van 1 liter) met de gesneden komkommer en giet vervolgens het kruiden-azijnmengsel in de pot. Sluit de pot als het vocht nog heet is.
De komkommers worden met dit recept écht zuur. Wil je het liever minder zuur óf zoeter, dan kun je meer Steviala toevoegen of een deel van de azijn vervangen door water.
Laat het minimaal 24 uur trekken.
Wil je nóg sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klare inmaakkruiden.
Ja, dit is zo lekker. Fijn recept!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel!
VerwijderenHoe lang is het houdbaar op deze manier?
BeantwoordenVerwijderenIk doe er zeker twee weken mee! Zorg dat de pot koud staat en iedere keer weer goed afgesloten wordt.
VerwijderenIs het zoet nodig voor conservatie of alleen voor de smaak? Ik hou niet van suiker en suikervervangers namelijk. Gebruik hooguit wat echte honing, maar denk dat dat hierin niet gebruikt kan worden?
BeantwoordenVerwijderenZonder zoet is dit bijna niet eetbaar, omdat je dan een heel zuur vocht hebt. Honing is inderdaad zeker niet koolhydraatarm, en zou ik voor dit recept niet gebruiken.
VerwijderenHet ligt dus aan jouw smaak hoe zuur je het kunt verdragen.
Je zou wel minder azijn en meer water kunnen gebruiken om de smaak wat te neutraliseren.