Voor dit recept kun je zowel plakken komkommer als mini-komkommers gebruiken.
Neem genoeg komkommer om de pot bijna te vullen.
In een mum van tijd heb je een voorraadje groenten in je koelkast!
Ingrediënten:
1 el mosterdzaad5 jeneverbessen
1 tl peperkorrels
1 tl zout
2 laurierbladeren
1 tl korianderzaad
½ tl venkelzaad
1 tl dille
2 kruidnagels
1 el Steviala Xtra
400 ml azijn
250 ml water
komkommer
Bereiding:
Was de komkommers en snijd ze in plakken. Maak kwarten van mini-komkommers.Doe alle ingrediënten behalve de komkommer in een pannetje en breng dit rustig aan de kook.
Let op, azijn kan flink overkoken! Vul de weckpot ( van 1 liter) met de gesneden komkommer en giet vervolgens het kruiden-azijnmengsel in de pot. Sluit de pot als het vocht nog heet is.
De komkommers worden met dit recept écht zuur. Wil je het liever minder zuur óf zoeter, dan kun je meer Steviala toevoegen of een deel van de azijn vervangen door water.
Laat het minimaal 24 uur trekken.
Wil je nóg sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klare inmaakkruiden.