Knakballetjes

Knakballetjes... gehaktballetjes met een knakworstje erin

In deze gehaktballetjes zit een klein knakworstje verstopt. Leuk voor jong en oud!
Vorm de balletjes met aandacht, het is belangrijk dat de worstjes  goed in het midden zitten en tijdens het braden niet zichtbaar worden.



Ingrediƫnten voor 6 balletjes:

300 gram rundergehakt
1 tl mosterd
½ tl zout
2 tl gehaktkruiden
1 ei
25 gram haverzemelen
6 cocktailworstjes
1 el olijfolie


Bereiding:

Breek het ei in een kom en roer het los. Voeg het gehakt, de kruiden en het zout, de zemelen en de mosterd toe. Kneed het totdat alles goed gemengd is.
Maak 6 evengrote delen van het gehakt. Neem een deel in je hand en duw het plat. Leg een worstje in het midden en vouw het gehakt voorzichtig om het worstje. Druk het goed aan.
Doe dit bij alle balletjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in ongeveer 12-15 minuten gaar en rondom bruin.
De balletjes zijn zowel koud als warm lekker.



Nieuwe collecties outdoorkleding & schoenen

Reacties