Bol AlgemeenBol Algemeen

Krachtige currysoep


Hoewel ik het hele jaar door graag soep eet, krijg ik direct méér zin in soep als het buiten koud is. Het is natuurlijk nog niet écht koud buiten, maar ik had het al koud. Ik dook in de koelkast voor wat restjes, en er kwam een heerlijk soepje uit de pan. Een krachtig soepje waar je weer helemaal warm van wordt...



Ingrediënten voor 4 personen:

2 courgettes
2 rode uien
8 tenen knoflook
4 tl Curry Madraskruiden van  Jonny Boer
2 tl zout
3 el olijfolie
75 gram crème fraîche
500 ml kokend water

Bereiding:

Snijd de courgette in blokjes en de ui in grove stukken. Verwijder de velletjes van de knoflooktenen en snijd ze in grove stukken.
Verhit de olie in een kookpan en roerbak de ui, knoflook en kruiden 2 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette en het zout toe en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Blus af met het water. Laat de groenten nog 20 minuten pruttelen.
Mix alles met een staafmixer tot een gladde, pittige soep. Voeg de crème fraîche toe aan de hete soep vlak voordat je de soep serveert, zorg dat de soep daarna niet meer kookt.