19 oktober 2018

Kip met courgette

Kip met courgette 

Vroeger maakte ik regelmatig het recept 'fantastische kip' van Jamie Oliver. Ontzettend lekker, maar ook flink bewerkelijk... Hoewel dit een heel eigen recept is geworden, doet het mij nog altijd denken aan de fantastische kip van Jamie. De combinatie van citroen, tijm en knoflook is namelijk bijzonder lekker bij de kip die in spek wordt gerold.Ingrediƫnten voor 4-5 personen:

500 gram kipdijfilet
150 gram plakken ontbijtspek
2 grote of 3 kleine courgettes
35 gram roomboter
1 biologische citroen
Handje verse tijm
4 tenen knoflook, in dunne plakken
Peper en zout


Bereiding:

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Maak nu 2 repen van elke helft en snijd ze in niet al te kleine blokjes.
Was de citroen en gebruik een zesteur om de schil verwijderen. Snijd de schil in kleine stukjes.

Rol de kip in de plakken ontbijtspek (2 plakken per filet) en bestrooi ze royaal met peper. Snijd het overgebleven spek in kleine stukjes.
Verwarm de boter en bak de kipfilets aan beide zijden ongeveer 10 minuten. Haal de kipfilets nu uit de pan. Bak in het overgebleven braadvet het restant van het spek met knoflook, tijm en citroenschil 1 minuut. Doe vervolgens de courgette erbij, strooi er wat zout op en laat het 5 minuten op redelijk hoog vuur bakken. Schep het regelmatig om.
Knijp een halve citroen uit boven de gebakken courgette en en leg de kip terug in de pan. Laat het geheel nog 5 minuten stoven met de  deksel op de pan.

De grootte van de stukken kip bepalen je gaartijd, dus controleer zo nodig of de kip gaar is. De courgette mag zacht worden maar niet 'snotterig'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten