Ingrediënten voor 2 personen:
2 kleine Elstar2 tl Steviala bronze
15 gram roomboter
¼ tl speculaaskruiden
Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel in 8 gelijke parten. Dit gaat erg makkelijk met een 'appelsnijder'.
Neem een klein rond (ovenbestendig) schaaltje en smeer een dun laagje boter in de binnenkant. Zet de appelparten er rechtop in. Ze zullen in een wat groter schaaltje een beetje over elkaar heen vallen, maar dat geeft niet.
Verdeel nu de rest van de boter over de appel, strooi de speculaaskruiden en de 'suiker' erover en bak het appelpotje in de airfryer 12 minuten op 180 °C. Natuurlijk kun je de appel ook in de oven bakken, houd dan een baktijd van ongeveer 20 minuten aan.
Serveer het warm (het is bloedheet als het nét uit de oven komt!). Een flinke dot slagroom of een bolletje ijs maken van dit appelpotje een luxe dessert!
Tip: Kennen jullie het Oppo-ijs al dat door Albert Heijn wordt verkocht? De smaken Salted caramel en Colombian chocolate & hazelnoot passen binnen 'Grip op Koolhydraten'. Beide ijssoorten zijn GOK-oranje. Pas op, de smaak Cookie dough bevat zoetstoffen van de rode lijst!