Warm appelpotjeIngrediënten voor 2 personen:

2 kleine Elstar
2 tl Steviala bronze
15 gram roomboter
¼ tl speculaaskruidenWas de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel in 8 gelijke parten. Dit gaat erg makkelijk met een 'appelsnijder'.
Neem een klein rond (ovenbestendig) schaaltje en smeer een dun laagje boter in de binnenkant. Zet de appelparten er rechtop in. Ze zullen in een wat groter schaaltje een beetje over elkaar heen vallen, maar dat geeft niet.
Verdeel nu de rest van de boter over de appel, strooi de speculaaskruiden en de 'suiker' erover en bak het appelpotje in de airfryer 12 minuten op 180 °C. Natuurlijk kun je de appel ook in de oven bakken, houd dan een baktijd van ongeveer 20 minuten aan.
Serveer het warm (het is bloedheet als het nét uit de oven komt!). Een flinke dot slagroom of een bolletje ijs maken van dit appelpotje een luxe dessert!Tip: Kennen jullie het Oppo-ijs al dat door Albert Heijn wordt verkocht? De smaken Sal­ted ca­ra­mel en Co­lom­bi­an cho­co­la­te & ha­zel­noot passen binnen 'Grip op Koolhydraten'. Beide ijssoorten zijn GOK-oranje. Pas op, de smaak Coo­kie dough bevat zoetstoffen van de rode lijst!Schoencadeautjes 2018 NL

Reacties

 1. Lekker. Dat ijs ken ik niet dus ook maar eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit toetje lust ik iedere dag wel! Verslavend lekker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanavond je appelpotje geprobeerd. Ook dit is weer voor herhaling vatbaar, heerlijk! Lekker met bolletje OPPO ijs erbij...ook had ik er een klein beetje kaneel over gedaan. Smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen Maartje, altijd weer fijn als een recept in de smaak valt. Veel plezier en weinig werk dit receptje. Inderdaad heerlijk met Oppo!

   Verwijderen

Een reactie posten