Recepten voor soep kun je nooit genoeg hebben... Dit recept ontstond uit restjes, maar ga ik zeker vaker maken!
Ingrediƫnten voor 2 personen:
400 gram zoete trostomaten2 rode puntpaprika's
1 bol knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout
250 ml water
naar smaak extra zout
olijfolie
Bereiding:
Halveer de tomaten en maak de paprika's schoon. Snijd de paprika's doormidden. Leg de halve tomaten met de stukken paprika in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de groenten met royaal peper en zout en de Italiaanse kruiden. Doe de bol knoflook in een stuk aluminiumfolie en besprenkel hem met wat olie. Vouw dicht en leg hem naast de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden. Rooster alle groenten 45 minuten en laat ze daarna afkoelen buiten de oven.Doe de geroosterde tomaten en paprika's in een kookpan en druk uit de knoflooktenen stuk voor stuk de zachte pulp. Voeg het water toe. Vermaal alles met een staafmixer en maak de soep verder op smaak met zout. Garneer de soep met een takje verse basilicum en voeg naar smaak nog extra zout toe.