De kerstdiners zijn achter de rug, de oliebollen zijn op, hoog tijd voor normale en gezonde voeding!
Door de vele enthousiaste verhalen van andere kookfanaten, werd ik aangestoken met het 'omelet-maker-virus' en ik besloot zelf zo'n apparaat te kopen. Na wat experimenteren met mijn omeletmaker, wil ik het recept voor deze heerlijke 'nasi-omelet' graag met jullie delen.
Een lekker koolhydraatarm 'gok-groen' recept na alle snoeperijen van de feestdagen!
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 eieren25 gram crème fraiche
2 el gedroogde nasigroenten
1 tl nasikruiden
25 gram hamblokjes
1 el water
zout naar smaak
Bereiding:
Meng de nasigroenten met het water en laat dit een half uurtje staan. Hak 25 gram hamblokjes fijn.Breek de eieren boven een kom en voeg de crème fraîche toe.
Roer dit goed door, zodat je geen stukjes van de crème meer ziet. Roer nu het zout, de kruiden en de hamblokjes erdoor en voeg als laatste de gewelde groenten toe.
Verwarm de omeletmaker en verdeel het mengsel over beide helften als de omeletmaker voorverwarmd is.
Sluit het apparaat en bak de omelet in ongeveer 6 à 7 minuten gaar en bruin.
Lekker met een beetje pindasaus en wat kroepoek! Het is dan natuurlijk niet meer koolhydraatarm 😊
Heb je geen omeletmaker? Ook in de koekenpan bak je een heerlijke omelet met deze ingrediënten 😁