24 februari 2019

Kippensoep

De griep heeft de afgelopen week de helft van de Nederlanders geveld en de andere helft is óf net weer op been óf is flink vermoeid van de winter. Kippensoep helpt! Wellicht is dat een beetje een fabeltje, maar zelf vind ik een kop verse kippensoep héérlijk als ik ziek ben (geweest).


Ingrediënten:

2 liter water
2 kippenpoten
1 grote ui
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 prei
Of een zak basissoepgroenten waar deze groenten in zitten
2 stukjes foelie
1 tl peperkorrels
4 tenen knoflook
1 kruidenbuiltje voor kippensoep (optioneel)




Variant op de foto voor ½ liter soep:
Riceflakes naar keuze
½ tl vissaus
1 tl sojasaus
100 gram taugé
2 bosuitjes
rode peper
zout naar smaak


Bereiding:

Vul een grote pan met het water en leg daarin de (afgespoelde) kippenpoten. Doe de ui (afgespoeld, mét schil), wintertelwortel, bleekselderij en schooongemaakte prei (ook het donkere deel!) erbij.
Voeg nu de foelie, peper en knoflook (met schil!) toe. Het kruidenbuiltje mag er ook bij.
Breng het water aan de kook en laat de kip ongeveer 90 minuten zachtjes pruttelen.

Zeef de  soep nu boven een grote kom. Je hebt nu al heerlijke kippenbouillon.
Probeer zoveel mogelijk van het kippenvlees van de kippenpoten af te halen en doe dit in stukjes bij de bouillon.

Je hebt nu een basiskippensoep, die je per keer kunt aanpassen. Voor de soep op de foto gebruikte ik extra ingrediënten om hem verder op smaak te brengen. Naar wens kun je meer of minder groente gebruiken.
De ingrediënten die je toevoegt aan de soep, bepalen of de soep gok-groen blijft of gok-oranje wordt!



2 opmerkingen: