Deze zoete muesli-repen zijn voedzaam, makkelijk mee te nemen en rijk aan goede vetten!
Wil je de repen liever níet zoet? Laat dan de 'suiker' weg. Ik vind de Steviala met kaneelsmaak wel een heerlijke toevoeging aan deze reep!
Deze repen zijn vers het lekkerst. Wil je ze toch invriezen? Besmeer ze dan ná het ontdooien lekker met roomboter 😍 De repen horen een stevige 'bite' te hebben!
Ingrediënten voor 12 repen:
50 gram zonnebloempitten35 gram gemalen lijnzaad
50 gram pompoenpitten
25 gram hennepzaad
25 gram sesamzaad
15 gram chiazaad
75 gram kokosolie
4 eieren
50 gram amandelmeel
60 gram erythritol
1 tl kaneelpoeder
snuf zout
Voeg het amandelmeel, de erythritol en het zout toe aan het beslag en roer als laatste de kokosolie erdoor. Meng goed, zodat de olie helemaal wordt opgenomen.
Giet het beslag in een brownievorm en strooi er naar wens wat extra zaadjes of pitten overheen. Bak de koek 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De bovenkant moet mooi goudbruin worden. Laat de koek afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een snijplank. Snijd er 12 gelijke repen van.
Heb je geen siliconenvorm? Bekleed de vorm dan goed met bakpapier anders krijg je de repen niet gestort!
Tip: Heb je al deze pitten en zaden niet los in huis? Dan kun je ook een zak 'omega-mix' kopen en daar 200 gram van gebruiken.
Gebruik je de repen als gok-groene maaltijden? Dan zouden 2 of 3 repen voldoende moeten zijn.
snuf zout
Bereiding:
Breek de eieren boven een kom en roer ze los. Weeg de zaden en pitten af en voeg ze toe aan de eieren. Smelt in een pannetje de kokosolie, maar laat het niet te heet worden. Wanneer het vloeibaar is, is het goed. Laat heel even afkoelen.Voeg het amandelmeel, de erythritol en het zout toe aan het beslag en roer als laatste de kokosolie erdoor. Meng goed, zodat de olie helemaal wordt opgenomen.
Giet het beslag in een brownievorm en strooi er naar wens wat extra zaadjes of pitten overheen. Bak de koek 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De bovenkant moet mooi goudbruin worden. Laat de koek afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een snijplank. Snijd er 12 gelijke repen van.
Heb je geen siliconenvorm? Bekleed de vorm dan goed met bakpapier anders krijg je de repen niet gestort!
Tip: Heb je al deze pitten en zaden niet los in huis? Dan kun je ook een zak 'omega-mix' kopen en daar 200 gram van gebruiken.
Gebruik je de repen als gok-groene maaltijden? Dan zouden 2 of 3 repen voldoende moeten zijn.
Geen steviala in huis. Wel vloeibare stevia en kaneel. Kan ik dat ook gebruiken en in welke verhouding
BeantwoordenVerwijderenVloeibare stevia kan wat minder vocht opnemen dan de 'kristalsuikers'. Hoeveel je er in doet wissels per merk en per smaak. Proef het beslag en voeg langzaam toe. Erbij kan wel, eruit niet meer ;-)
Verwijderenhoi Martine,
BeantwoordenVerwijderenIk heb de repen gemaakt met kokos bestrooid, erg lekker.
Hoe kan ik ze het beste bewaren? Invriezen?? koelkast?
Wanneer je ze niet binnen enkele dagen opeet, zou ik ze inderdaad invriezen. Mochten ze dan iets droger worden, dan kun je ze besmeren met wat roomboter of roomkaas.
Verwijderen