Bol AlgemeenBol Algemeen

Spinaziesalade met geitenkaas, amandelen en granaatappelpitjes


Het is lente en we hebben gisteren weer een heerlijke dag gehad! Zodra de zon gaat schijnen krijg ik direct meer zin in salades. Dit is echt een zomers bordje waarvoor je niet eens een fornuis aan hoeft te zetten...

Voor deze salade gebruikte ik de saladebolletjes van Bettine. Natuurlijk kun je ook een stukje zachte geitenkaas kopen en daar zelf blokjes van snijden. 
Je kunt deze salade natuurlijk ook met meerdere mensen delen en er nog wat anders bij eten!



Ingrediƫnten voor 1 persoon:

1 el walnotenolie
2 tl appelazijn
1 tl Steviala Holy Hon of honing
peper en zout
100 gram babyspinazie
100 gram zachte geitenkaas
30 gram (gerookte) amandelen
1/4 granaatappel = 35 gram pitjes


Bereiding:

Maak een dressing van de olie, azijn, Sweet Bee en peper en zout. Klop dit goed door elkaar.
Doe de spinazie in een saladekom en giet de dressing erover. Hussel goed door.
Leg de salade nu op een groot bord en verdeel de amandelen, geitenkaas en granaatappelpitjes erover.

Tip: De pitjes van een granaatappel komen er heel eenvoudig uit als je met een houten lepel op de bast van de vrucht klopt. Snijd hem doormidden, houd hem boven de salade en kloppen maar. Het eventuele vruchtensap dat loskomt maakt de salade alleen nog maar lekkerder!
Natuurlijk kun je de pitjes ook kant en klaar kopen.