10 april 2019

Gevuld eitje-salade



Wellicht hebben jullie deze salade van Johma ook al gevonden in de schappen van de supermarkt?
Ik ontdekte hoe deze salade tot stand is gekomen...
Ik wilde gevulde eieren maken, en zette 8 eieren in een pan met water op het vuur. Ik was nog helder genoeg om de eieren op tijd af te gieten en af te laten koelen. Helaas had ik vergeten om de eieren 'draaiend' te koken, en alle dooiers zaten dus helemaal aan de rand van het ei.
Welk ei ik ook doorsneed, het kreng viel uit elkaar.
Ik besloot de dooiers toch te vermalen met de andere ingrediënten voor de vulling en al malende kreeg ik een ingeving. Het eiwit kon ik fijngehakt hierdoor doen.
Het resultaat? Heerlijke gevuld-eitje salade!


Ingrediënten:

8 eieren
50 gram mascarpone
50 gram mayonaise
1 tl kruidenzout
snuf paprikapoeder



Bereiding:

Kook de eieren en laat ze afkoelen. Pel de eieren en verwijder het eigeel. Meng dit eigeel met een (staaf)mixer samen met de mascarpone, mayonaise en het kruidenzout tot een gladde massa.
Hak vervolgens de eiwitten in kleine stukjes, en schep die dóór het eigeel. Maak de salade verder op smaak met peper en (kruiden)zout.
Bestrooi de salade met paprikapoeder voordat je deze serveert.


1 opmerking:

  1. Geen idee hoe die van Johma smaakt, liever maak ik ze zelf.
    Dank je voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen