Restjes in de koelkast leveren soms heerlijke recepten op. Ook dit gerechtje ontstond door een 'rondje koelkast'. En omdat het zó lekker was, mag het recept dus zelfs op mijn blog!
Deze ingrediënten zal ik zéker opnieuw aanschaffen... 😀Omdat de paprika ook heel goed koud geserveerd kan worden, is dit ook een leuk gerechtje voor een diner waar je al druk voor bent. Maak de vulling een dag van te voren en rooster dan ook de paprika's. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog maar de 'bakjes' te vullen!
Ingrediënten voor 2 personen:
2 groene paprika's100 gram uitgelekte tonijn
50 gram groene olijven
20 gram kappertjes
20 gram pijnboompitten
4 zongedroogde tomaatjes
75 gram feta
1 tl basilicum
1 tl peterselie
1 tl oregano
1 el olijfolie + extra om in te smeren
1 tl appel- of wijnazijn
zout
peper
Bereiding:
Snijd de steel en het kapje van de paprika's af. Verwijder ín de paprika de witte stukken, maar zorg dat de paprika verder heel blijft.Bestrijk/bestuif de paprika's met de olijfolie en bak ze 10 minuten in de aifryer om 15 minuten in de oven op 160 graden. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Snijd de mooie stukken van de paprika-kapjes in kleine stukjes.
Snijd de olijven doormidden, maak kleine stukjes van de tomaten en blokjes van de feta. Meng alle ingrediënten van de vulling (zonder de pijnboompitten!) goed door elkaar.
Vul de afgekoelde paprika's met het mengsel en serveer lauwwarm of koud. Bestrooi ze met de pijnboompitjes.
Wanneer je kleine paprika's hebt, kun je niet alle vulling ín de paprika's kwijt. Verdeel de rest van de vulling dan rondom de paprika's.
Klinkt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk! Is dit eventueel ook vullend genoeg om als lunch te nemen?
BeantwoordenVerwijderenJazeker! Als voorgerecht zou ik de porties zeker verkleinen, het is bedoeld als maaltijd.
VerwijderenDeze is echt aan te raden best snel klaar
BeantwoordenVerwijderenWe hebben er lekker van gesmuld beetje bloemkool rijst er bij en klaar
Mvg v Gonny
Dank je wel Gonny!
Verwijderen