09 mei 2019

Hazelnootcake (koolhydraatarm en glutenvrij)


Het bakken van zoete lekkernijen blijft een leuke bezigheid. Vooral experimenteren met al die heerlijke koolhydraatarme producten doe ik graag!
Natuurlijk moet je dit soort snoeperijen niet te vaak nemen. Lekker voor een feestje of een bijzondere gelegenheid, maar als je zoet wilt afwennen kun je er beter niet dagelijks mee ontbijten.
Het is er wel lekker genoeg voor!

Ingrediënten voor 1 cake:

200 gram hazelnootmeel
50 gram Sukrin
100 gram zachte boter
3 eieren
1 tl vanille-aroma
1 tl kaneel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
snuf zout





Bereiding:

Mix de boter met de met sukrin in een flinke mengkom. Voeg vervolgens de eieren toe en klop deze er goed doorheen. Voeg het aroma, de kaneel, het hazelnootmeel en het zout toe en mix alles tot een glad geheel. Doe als laatste het bakpoeder erbij en mix het nog kort door.
Schep het cakebeslag in een (siliconen) cakevorm en bak de cake 30 minuten op 180 °C.
Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster.
Snoep smakelijk!







Moederdag 2019

4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit ;O) Ik ga aan de bak dit weekend.
    (Je link van de wijsteenbakpoeder klopt niet)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk gaat de cake in de smaak vallen ;-)
      De link is gefikst, dank je wel!

      Verwijderen
  2. Ik heb m vanmiddag gebakken. Hij is heerlijk! Ik had geen Sukrin, maar 35 gram NoSugar van Body&Fit gebruikt. Vooral doorgaan met je lekkere recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zag een nutellacake. Alleen nog 75 gr geraspte chocola 85% door het beslag.

    BeantwoordenVerwijderen