Mini bounty's

Koken met chocolade vergt wat aandacht en ervaring. De eerste keer worden de bounty's wellicht nog niet helemaal mooi glad aan de buitenkant, maar de smaak zal al heerlijk zijn. En ervaring krijg je vanzelf als je deze heerlijke bounty's vaker gaat maken!


Ingrediënten voor 6 bounty's:

50 gram zuivelspread/roomkaas
50 gram Griekse yoghurt
15 druppels stevia
25 gram kokosrasp
100 gram extra pure chocolade



Bereiding:

Meng de roomkaas, yoghurt, stevia en kokosrasp door elkaar en vul er een ijsklontjes vorm mee. Afhankelijk van de grootte van de blokjes heb je ongeveer 6 stuks.
Leg de vorm in de vriezer en laat het goed afkoelen.

Smelt dan de chocolade. Het beste is om dit au bain marie te doen. Als je de chocolade in de magnetron of rechtstreeks op het fornuis verwarmt, is de kans groot dat deze te heet wordt. Het resultaat wordt dan minder goed.
Doop de bevroren blokjes één voor één in het chocolademengsel en leg ze op bakpapier. Laat ze afkoelen in de koelkast.
Smullen maar!

Met deze Cavalier smeltchocolade die gezoet is met stevia, mag je 1 mini-bounty als GOK-groen beschouwen.



Zomer 2019 - Reizen

Reacties

  1. hoeveel Koolhydraten zitten er in 1 zo'n blokje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hangt helemaal af van de chocolade die je gebruikt, hoeveel procent cacao die bevat en hoeveel suiker.
      Bij Grip op Koolhydraten werken we met groene en oranje lijsten, niet met grammen koolhydraten. Deze bounty's zijn voor je koolhydratenuurtje!

      Verwijderen
    2. ok dan weet ik genoeg! dank je wel

      Verwijderen

Een reactie posten