25 juli 2019

Boekrecensie: Het complete keto-dieet kookboek

'Wat een verrukkelijk boek...' Dat was de eerste gedachte die bij me opkwam toen ik in 'Het complete keto-dieet kookboek' begon te bladeren. De foto's van de gerechten deden me direct watertanden.
Dit prachtige boek begint met een uitgebreide uitleg over ketogeen eten. Wat is het precies, hoe werkt het, voor wie is dit geschikt en voor wie níet. De uitleg is helder en duidelijk en voor iedereen goed te begrijpen.

Op bladzijde 12 van het boek lees ik:
KETO is een manier van eten waarbij het de bedoeling is om het lichaam vet te laten verbranden en gedeeltelijk of helemaal in ketose te brengen. Ketose is een metabole toestand waarbij het lichaam vet als primaire brandstof gebruikt. Dat kun je alleen bereiken door veel minder koolhydraten te eten.

Hoewel ik koolhydraatbeperkt eet en niet ketogeen, is dit kookboek toch een enorme aanwinst in mijn boekenkast. Ik eet namelijk twee koolhydraatarme maaltijden per dag en de recepten van dit boek zijn daarvoor uitermate geschikt. Het zijn allemaal koolhydraatarme (gok-groene) recepten met royaal eiwitten/vetten én groenten. De recepten zijn ingedeeld in de categoriën ontbijt, lunch, diner en brood/snacks. Bij allemaal wordt de voedingswaarde vermeld, heel handig voor de mensen die wél koolhydraten en/of eiwitten tellen!

Het boek is geschreven door Jane Faerber, een blogster en dieetconsulente die gespecialiseerd is in LCHF (Low Carb High Fat = Laag Koolhydraten Hoog Vet). Jane heeft verschillende boeken geschreven waaronder de bestsellers Het ultieme low carb kookboek en Het ultieme low carb bakboek.

Ik maakte uit het boek de kipsalade met avocado en brie. Eenvoudig en snel klaar, maar verrassend lekker. Houd jij net als ik van lekker eten, eet je koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm en ben je niet bang voor vet? Dan is dit boek echt een aanwinst op jouw boekenplank. Of beter gezegd, een aanwinst op je aanrecht. Het bevat maar liefst 60 recepten dus inspiratie en ideeën genoeg!Mijn versie van de kipsalade met avocado en brie


Informatie:
Titel: Het complete keto-dieet kookboek
Auteur: Jane Faerber
ISBN: 9789044755060
Uitgeverij: Deltas
Prijs: €24,95
Verkrijgbaar in de boekhandel en online

2 opmerkingen:

 1. Hallo Martine
  Wat een super mooi boek heb hem in huis .Ik ben er erg blij mee
  Mooie recepten goede uitleg
  Een aanwinst voor mijn boek recepten
  Hartelijk dank voor jouw tip
  Mvg v Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je zo enthousiast bent over het boek Conny! Heel veel kook- en eetplezier gewenst!

   Verwijderen