19 september 2019

Portobello's met geitenkaas en ontbijtspek

Dit recept bewijst maar weer eens dat voor een lekker gerecht maar weinig ingrediënten nodig zijn.
Ik vulde 2 portobello's met een restje geitenkaas en vouwde er 4 plakjes ontbijtspek omheen.
Tadaaaaaa.... Verrukkelijk!
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Als maaltijd is dit voldoende voor 1 persoon. Als voorgerecht is het genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten voor 1 persoon:

2 portobello's
100 gram zachte geitenkaas in plakjes
4 langwerpige plakken ontbijtspek
Peper



Bereiding:

Verwijder het zand van de portobello's. Druk de geitenkaas in de opening bij de steel en duw het een beetje aan. Bestrooi de geitenkaas met wat peper.
Vouw over iedere portobello 2 plakken ontbijtspek. Zet ze in de airfryer en bak ze 15 minuten op 170 °C. In een oven hebben ze 5 minuten extra baktijd nodig.

Ik heb een stukje aluminiumfolie onder de portobello's gelegd om het vocht op te vangen, maar je kunt ze ook in een klein schaaltje zetten. Los in de airfryer kan natuurlijk ook!

P.S. Hebben jullie de kruidenkaarten al gezien?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten