18 november 2019

Sambalballen

Nee, geen sambáballen maar sambalballen. Lekker pittig dus!
Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Ingrediënten voor 15 balletjes:

300 gram rundergehakt
2 el sambal oelek
1 middelgroot ei
1 tl sojasaus
10 gram kokosmeel
1/2 tl gehaktkruiden
1/4 tl gember
1/4 tl laos
1/4 tl citroengras
1/4 tl gemalen korianderzaad
zout
3 el olijfolie

Bereiding:

Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie in een grote kom en kneed het tot alles goed gemengd is. Draai kleine balletjes van het gehakt. Ik maakte er 15 stuks van.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten romdom goudbruin.

Vind je de balletjes té pittig? Neem dan wat minder sambal 😆



Schoencadeaus (NL)Schoencadeaus (NL)

4 opmerkingen:

  1. Oh, deze ga ik maken Martine! Misschien kunnen ze wel in de airfryer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ze wel in de airfryer kunnen maar dat ze dan misschien iets droger worden! Je zou dan maar 5 gram kokosmeel kunnen gebruiken of het helemaal weglaten.

      Verwijderen