Nee, geen sambáballen maar sambalballen. Lekker pittig dus!
Je kunt ze zowel warm als koud eten.
2 el sambal oelek
1 middelgroot ei
1 tl sojasaus
10 gram kokosmeel
1/2 tl gehaktkruiden
1/4 tl gember
1/4 tl laos
1/4 tl citroengras
1/4 tl gemalen korianderzaad
zout
3 el olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten romdom goudbruin.
Vind je de balletjes té pittig? Neem dan wat minder sambal 😆
Je kunt ze zowel warm als koud eten.
Ingrediënten voor 15 balletjes:
300 gram rundergehakt2 el sambal oelek
1 middelgroot ei
1 tl sojasaus
10 gram kokosmeel
1/2 tl gehaktkruiden
1/4 tl gember
1/4 tl laos
1/4 tl citroengras
1/4 tl gemalen korianderzaad
zout
3 el olijfolie
Bereiding:
Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie in een grote kom en kneed het tot alles goed gemengd is. Draai kleine balletjes van het gehakt. Ik maakte er 15 stuks van.Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten romdom goudbruin.
Vind je de balletjes té pittig? Neem dan wat minder sambal 😆
voor mij te pittige balletjes
BeantwoordenVerwijderenZonder sambal zijn ze ook lekker!
VerwijderenOh, deze ga ik maken Martine! Misschien kunnen ze wel in de airfryer?
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ze wel in de airfryer kunnen maar dat ze dan misschien iets droger worden! Je zou dan maar 5 gram kokosmeel kunnen gebruiken of het helemaal weglaten.
Verwijderen