Wanneer er in een restaurant gefrituurde 'champignons in een krokant jasje' op de kaart staan, bestel ik deze vaak. Ik vind ze héérlijk! Ik maak mezelf dan wijs dat ik dan ook wat extra groenten heb gegeten. 😂 Het 'jasje' van deeg neem ik voor lief...
Toch wilde ik thuis eens proberen of ik ook een jasje zónder deeg kon maken. Ik combineerde het recept van de schnitzels met de champignons, en het resultaat mocht er zijn!
Toch wilde ik thuis eens proberen of ik ook een jasje zónder deeg kon maken. Ik combineerde het recept van de schnitzels met de champignons, en het resultaat mocht er zijn!
Ingrediënten:
10 flinke champignons1 ei
50 gram fijne strooikaas (bijvoorbeeld Parrano Originale Parrano Originale strooikaas)
20 gram haverzemelen (haverzemelen)
t tl paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Maak de champignons schoon. Breek het ei boven een kommetje en klop het los. Meng in een andere kleine kom de zemelen met de kaas, paprikapoeder en peper en zout.
Doe de champignons nu om beurten door het eimengsel en daarna door het zemelen-mengsel. Zorg dat de champignons goed bedekt zijn met een laagje 'paneer'.
Leg de champignons in een ingevet ovenschaaltje, bespray of bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in de airfryer op 180 graden, ongeveer 10-15 minuten. Serveer de champignons direct.
Leg de champignons in een ingevet ovenschaaltje, bespray of bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in de airfryer op 180 graden, ongeveer 10-15 minuten. Serveer de champignons direct.