Chips van wortelpeterselie

Volg je het programma 'Grip op Koolhydraten' en weet je vaak niet welke 'overige koolhydraten' je in je uurtje moet nemen? Dan is deze chips een prima invulling! Vezelrijk en gezond, en een aanwinst voor je koolhydratenuur. De wortelpeterselie is gok-oranje, maar bevat maar de helft van het aantal koolhydraten dat er bijvoorbeeld in pastinaak en aardappel zit. Echt koolhydraatbeperkt dus!

Ingrediƫnten:

2 stuks wortelpeterselie
2 tl olijfolie
Herbamae kruidenzout naar smaak



Bereiding:

Haal met een dunschiller de schil van de wortelpeterselie. Snijd het puntje en de aanzet eraf en snijd hem daarna in dunne plakken.
Doe de plakjes in een schaaltje, giet de olie erover en schep het goed om Strooi het zout erover.
Bak de wortelpeterselie in de airfryer, eerst 20 minuten op 180  °C en zo nodig daarna nog 5 minuten op 150 °C. Controleer de chipjes af en toe. De baktijd is voor een groot deel afhankelijk van de dikte van de plakken.

Heerlijk om zo uit het vuistje te eten maar ook als krokantje over een salade.




Klussen
Klussen
Klussen

Reacties

  1. Reacties
    1. Ik zou de temperatuur dan op 180 houden en gewoon vaak controleren. In elk geval langer dan in de airfryer maar hoeveel langer weet ik ook niet ;-)

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten