05 februari 2020

Curd van minneola's

Een minneola is een kruising tussen een grapefruit en een mandarijn. Het sap en vruchtvlees zijn wat zoeter dan van een grapefruit, maar zuurder dan van een mandarijn. De schil pel je er makkelijk af en het vruchtvlees is heerlijk fris. De Minneola wordt geplukt in januari en februari en is nu dus volop verkrijgbaar.

Ingrediƫnten:

3 middelgrote minneola's
3 eieren
110 gram ongezouten roomboter
65 gram Sukrin Icing (poedersuiker)

Bereiding:

Smelt de boter tot deze zacht is maar niet heet.
Was de minneola's en boen ze goed droog. Haal met een zesteur of een rasp de schil eraf.
Snijd het zest (de schilletjes) zo klein mogelijk. Halveer de minneola's en pers ze uit.
Ik had 140 milileter sap van 3 stuks. Zeef het sap en doe het bij de zest. Breek de eieren en doe ze erbij, samen met de 'poedersuiker'. Klop dit goed door elkaar en doe het mengsel vervolgens bij de gesmolten boter.
Zet de kan in de magnetron en verwarm het geheel op 400 Watt. Doe dit een halve minuut en mix het mengsel opnieuw. Blijf dit herhalen. Na een paar keer komen er dikkere stukken in het mengsel en die klop je dan weer los. Blijf het mengsel verwarmen tot je ineens een wat stijvere massa hebt. Dit is na ongeveer 5 minuten...
Laat de curd afkoelen en roer het ieder kwartier even door zodat er geen klontjes ontstaan. Doe de afgekoelde curd in een weckpot en bewaar deze in de koelkast. De curd blijft ongeveer 1 tot 2 weken lekker.

Wanneer je een klein schepje neemt, kun je deze curd in een gok-groene maaltijd verwerken.ValentijnValentijn

1 opmerking: