Dit gerecht is heel geschikt als ontbijt wanneer je weinig koolhydraten wilt eten. Het recept is niet 'gok-groen' maar als je fase 2 volgt van Grip op Koolhydraten kan dit prima als ontbijt. In fase 1 kun je het beter in je koolhydratenuur nemen. Wil je het toch als ontbijt? Laat het fruit dan gewoon weg. Je hebt dan alsnog een lekker puddinkje. 😋
25 gram chiazaad
10 druppels stevia
1 tl vanille-extract
200 ml kokosmelk
Laat het nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Het chiazaad zal het vocht opnemen en helemaal zacht worden. Garneer het glas met wat extra fruit als je het serveert. Een toefje slagroom kan natuurlijk ook!
Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram rood fruit25 gram chiazaad
10 druppels stevia
1 tl vanille-extract
200 ml kokosmelk
Bereiding:
Laat het fruit ontdooien. Mix het met een staafmixer door de kokosmelk. Voeg de stevia, vanille en het zaad toe en roer het nog even door. Verdeel het mengsel over 2 glazen.Laat het nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Het chiazaad zal het vocht opnemen en helemaal zacht worden. Garneer het glas met wat extra fruit als je het serveert. Een toefje slagroom kan natuurlijk ook!