In mijn koelkast had ik nog een restje roomkaas en in de voorraadkast lag een blik zalm... Ik hoefde niet lang na te denken hoe ik deze eens kon combineren: zalmspread!
65 gram roomkaas
½ tl dille
⅛ tl zout
15 gram kappertjes
1 tl vocht van kappertjes
1 tl citroensap
flinke snuf peper
Meng nu de zalm met de andere ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde spread. Vind je de spread nog te stroef? Voeg dan een scheutje olijfolie toe en mix het nog even door.
Ingrediënten:
140 gram wilde zalm uit blik65 gram roomkaas
½ tl dille
⅛ tl zout
15 gram kappertjes
1 tl vocht van kappertjes
1 tl citroensap
flinke snuf peper
Bereiding:
Mijn blik zalm was graatloos, maar vaak is dat niet zo. Verwijder dus goed alle graatjes en houd ongeveer 140 gram over.Meng nu de zalm met de andere ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde spread. Vind je de spread nog te stroef? Voeg dan een scheutje olijfolie toe en mix het nog even door.