21 maart 2020

Salade Caprese

Deze salade is weer een prachtig voorbeeld van een recept dat maar een paar ingrediënten bevat en dat toch een heerlijk gerecht oplevert. Deze salade kan als lunch gegeten worden, maar is ook lekker als bijgerecht bij een warme maaltijd of als voorgerechtje bij een diner. Mogelijkheden genoeg!

Ingrediënten:


3 tomaten
200 gram mozzarella
verse basilicum
2 el olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Snijd de mozzarella en de de tomaten in plakken. De kapjes van de tomaat kun je wel gebruiken, maar het staat niet zo mooi. Ik heb ze dus in een ander gerecht verwerkt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Leg een plak tomaat op het bord en leg daar dakpansgewijs een plak mozzarella op. Nu kan er een blaadje basilicum op. Vervolgens begin je weer bij de tomaat en zo maak je langzaam maar zeker een mooie cirkel.
Mix met een staafmixer de olie met de peper en zout en een handvol verse basilicum tot een kruidenolie en verdeel die over de salade.

In een gok-groene maaltijd mag je 50 gram tomaten eten. Wanneer je méér wilt eten hoort deze salade dus thuis in je uurtje, maar ook met 50 gram tomaat kun je er een lekkere lunch van maken. Je kunt de salade eventueel aanvullen met rucola en/of geroosterde pijnboompitten.BoekenBoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten