15 april 2020

Aubergine met kaas

De meeste Nederlanders zijn dol op kaas... Vaak liggen er hier meerdere soorten in de koelkast, en dat geeft dan restjes kaas die eigenlijk wel op moeten. Deze plakken aubergine zijn daar uitermate geschikt voor!

Ingrediƫnten voor 1 persoon:

1 aubergine
50 gram rode pesto
100 gram kaas naar keuze



Bereiding:

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Als de plakken te dik zijn worden ze niet goed gaar, en moet je ze dus langer bakken.
Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en verdeel de pesto erover. Leg hierop de kaas die je in plakken/stukken hebt gesneden.
Ik gebruikte drie soorten kaas, namelijk blauwe kaas, brie en geitenkaas. Allemaal lekker!

Bak de plakken aubergine in een voorverwarmde oven 20 minuten op 180 °C.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten