02 mei 2020

Hollandse salade met pekelvlees



Op veel foodblogs vind je tegenwoordig filmpjes van de bereiding van het gerecht. Heel handig, want je hoeft je niet af te vragen hoe het gerecht nu gemaakt is. De bereidingswijze lezen is toch weer wat anders dan hem zíen.
Ik vond dat het voor mij ook tijd werd om af en toe een poging te wagen. Ik koos natuurlijk eerst een heel eenvoudig recept. Ik ben heel benieuwd wat jullie er dit keer van vinden!



Ingrediënten voor 1 persoon:

1 el olijfolie
¼ tl mosterd
1 tl azijn
Herbamare kruidenzout
1 tricolore kluitsla
100 gram pekelvlees
50 gram cherrytomaten
5 Amsterdamse uitjes
5 zure coctailaugurkjes
1 ei





Bereiding:

Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn en een snuf kruidenzout.
Was de salade die je van de kluit hebt gehaald en meng deze met de dressing. Maak de grootste bladeren wat kleiner, dan is het iets makkelijker te eten 😀




Verdeel de salade over een groot bord. Maak rolletjes van het pekelvlees en verdeel deze over het de salade. Halveer de tomaatjes en verdeel die met de uitjes en augurkjes over de salade. Snijd het ei in vier partjes en leg deze erbij. Strooi de zonnebloempitten over de salade en voeg naar wens nog een snuf zout toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten