28 mei 2020

Koolhydraatarme zachte bonbons

Het is goed om je eigen zwakheden te kennen. Één van mijn zwakheden - ja ik heb er meerdere - is mijn liefde voor bonbons. Grote bonbons, kleine bonbons, dure of goedkope... Ik vind ze allemaal lekker! Sinds ik koolhydraatbeperkt ben gaan eten bewaar ik de bonbons voor mijn 'koolhydratenuurtje'. Een écht verwenmomentje!
Ik koop nooit bonbons voor mezelf, ik wacht tot ik ze krijg. 😂


Soms heb ik echter bij een kopje thee midden op de dag zin in een bonbon... Een stukje chocolade van 99% cacao vind ik persoonlijk niet echt verwennerij. Nee, ik wil dan een bonbon...

Daarom experimenteerde ik wat in de keuken en maakte heerlijke, suikervrije, koolhydraatarme, gokgroene bonbons. Het resultaat is boven verwachting, en ik ben bang dat ik een zwakheid extra heb nu....

Ingrediënten voor 8 - 10 bonbons:

50 gram ongezouten roomboter
50 gram amandelpasta
10 gram room
3 el cacao
snuf zout
20 gram sukrin
± 10 amandelenBereiding:

Doe alle ingrediënten (behalve de hele amandelen) in een klein steelpannetje en verwarm de inhoud terwijl je blijft roeren. De boter en amandelpasta moeten goed smelten zodat alles goed mengt.
Verdeel het mengsel over de bonbonvorm. Ik had een vorm met vrij forse openingen, dus de bonbons worden dan iets groter... (geeft niets! 😂)
Duw boven in iedere bonbon een amandel of natuurlijk een ander nootje naar keuze. Laat de bonbons even op het aanrecht op kamertemperatuur komen en leg de vorm daarna in de koelkast. Laat de bonbons daar minimaal twee uur opstijven.
Druk de bonbons voorzichtig uit de vorm en laat je verwennen...
HuishoudenHuishouden

1 opmerking:

  1. Kijk ingrediënten die ik altijd in huis heb dus deze bonbons getest. Super lekker!! Dank voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen