Bol AlgemeenBol Algemeen

Citroenboter met zeezout

Boter met smaakjes vind ik echt heerlijk... Kruidenboter natuurlijk, of knoflookboter... Maar kennen jullie citroenboter? Ik combineer deze met zeezout en vind het echt héérlijk!
Wanneer je bijvoorbeeld kipkarbonades braadt, kun je het gebruiken als 'vulling'. Maar ook over een stuk gebakken vis of asperges is het een heerlijke smaak-aanvulling.


Ingrediënten:

100 gram ongezouten roomboter
¼ tl zeezout (meer of minder naar smaak)
1 tl citroensap
rasp van 1 biologische citroen

Bereiding:

Laat de boter zacht worden. Haal met een zesteur de schil van de citroen, nadat je hem goed gewassen hebt. Hak de schilletjes fijn en prak het samen met het zout met een vork door de boter. Doe de boter in een gezellig schaaltje en laat afkoelen.

Kipkarbonade met citroenboter

Maak een kleine inkeping in het vel van de kip en maak de ruimte tussen het vel en het kippenvlees voorzichtig los. Doe hierin een flink klont boter en masseer het door de ruimte tussen het vel en de kip. Was je handen héél goed!

Bak de karbonades 10 minuten op 150 °C en daarna 10 minuten op 180 °C in de airfryer. Smullen maar!