Deze crackers maak je van plakken jonge of jongbelegen kaas die je kant en klaar kunt kopen. Je kunt volvette kaas gebruiken of 35+ kaas en zelfs kaas met een smaakje. De crackers zijn zo uit het vuistje al lekker, maar je kunt ze natuurlijk ook nog beleggen.
kruiden naar keuze
Ingrediƫnten:
4 plakken kaas van ± 25 gram per stukkruiden naar keuze
Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakken kaas doormidden en bestrooi ze desgewenst met kruiden naar keuze.
Ik gebruikte een combinatie van Italiaanse kruiden, paprikapoeder met knoflookpoeder, Mexciaanse kruiden en zwarte peper.
Bak de kaas in een voorverwarmde oven op 200 °C ongeveer 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen. In de koelkast kun je de crackers enkele dagen bewaren. Hoe verser, hoe krokanter!
Heb je een cracker over die niet meer krokant is? Verkruimel hem dan eens over een salade of een kop soep...
Heb je een cracker over die niet meer krokant is? Verkruimel hem dan eens over een salade of een kop soep...