25 juli 2020

Kwark of yoghurt met...

In de Grip op Koolhydraten Leergroep zie ik regelmatig dat mensen in hun koolhydratenuur yoghurt met een smaakje eten. Aardbeienyoghurt bijvoorbeeld, of vanille. Het is zo jammer dat we ons op dit gebied nog steeds laten foppen. In aardbeienyoghurt zit namelijk nauwelijks aardbei, maar wel toevoegingen.
De aardbeienyoghurt van AH bevat deze ingrediënten:

volle yoghurt, water, 3% aardbei, suiker, 2% aardbeienpuree uit concentraat, verdikkingsmiddel (guarpitmeel [E412], pectine [E440]), zuurteregelaar (citroenzuur [E330], calciumcitraat [E333]), kleurend concentraat (wortel, appelbes, druif), gemodificeerd maïszetmeel, glucose-fructosestroop, aroma.

Wanneer ik aardbeienyoghurt koop, verwacht ik yoghurt met aardbeien!! Onlangs vroeg ik jullie welk kant-en-klaar product jullie soms verkiezen boven het zélf maken van iets. Voor deze yoghurt met smaakjes geldt dus dat ik die nóóit zal kopen.

Ik maakte voor jullie drie voorbeelden met eenvoudige smaken voor échte kwark of yoghurt. Met een kleine aanvulling heb je zo een heerlijk ontbijtje, een lunch of dessert...
Romige citroenkwark

Ingrediënten:

100 gram volle kwark
1 tl vers citroensap
rasp van een biologische citroen
Sukrin of druppels stevia naar smaak

Bereiding:

Rasp wat van de schil van de citroen en pers daarna een theelepel sap uit. Roer het sap door de kwark en voeg naar smaak Sukrin toe. Leg de citroenrasp nu bovenop de kwark.
Supersimpel en superlekker!


Magere eiwitrijke aardbeienkwark

Ingrediënten:

100 gram magere kwark
75 gram verse aardbeien

Bereiding:

Snijd een groot deel van de aardbeien in hele kleine stukjes en roer dit door de kwark. Doe nu het eiwitpoeder erdoor en roer ook dit goed door. Naar smaak kan nu nog Sukrin of druppels stevia worden toegevoegd. Leg een aardbei bovenop de kwark.
Deze variant is door het fruit gok-oranje!

Zoete vanillekwark

Ingrediënten

100 gram volle kwark

Bereiding:

Snijd een stukje van het vanillestukje en snijd het open. Schraap met de punt van een mesje de vanille eruit. Roer dit door de yoghurt en breng het op smaak met Sukrin.
Vind je een echt stokje te kostbaar? Dan kun je ook een klein scheutje vanille aroma gebruiken.

Aanvullende tips:

Aan de vanillekwark kun je in plaats van Sukrin of Stevia ook een theelepel Cool Bear appel/peer toevoegen. Zo wordt de kwark een stukje fruitiger!

De aardbeienkwark wordt met een paar plakjes banaan en het Shakepluspoeder met banaansmaak natuurlijk bananenkwark!

De citroenkwark kun je zoeten met een beetje Sweet Bee van Steviala, een lekkere vervanger voor honing. 

Met dit soort toevoegingen word je kwark natuurlijk wel weer wat minder puur 😉
Geen opmerkingen:

Een reactie posten