De term pulled pork betekent niets meer dan 'uit elkaar getrokken varkensvlees'. Voor dit gerecht kun je het beste varkensprocureur gebruiken, dat valt goed uit elkaar én is een goedkoop stukje vlees.
Ik kocht een stuk van 1250 gram... Omdat het lang opstaat, kun je maar beter een grote portie maken.
De saus zou je een soort BBQ-saus kunnen noemen, al smaakt hij net een beetje anders.
1 el gerookt paprikapoeder
1 el gemalen komijnpoeder
1 el zout
2 el Sukrin gold
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 tl zwarte peper
50 gram roomboter
3 tenen gesnipperde knoflook
150 gram gesnipperde ui
140 gram tomatenpuree
2 el Sukrin gold
50 ml balsamico azijn
1 tl zout
1 el gerookt paprikapoeder
250 ml kokend water
Verhit de boter in een grote gietijzeren braadpan en braad het vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg nu de knoflook en ui toe en bak deze een minuut mee. Voeg nu de overige ingrediënten van de saus toe, als laatste het kokende water. Roer alles goed door (om het vlees heen 😊).
Doe als de saus kookt het deksel op de pan en braad het vlees nu in ongeveer 3 tot 4 uur tot het helemaal mals word. Draai het vlees ongeveer elk half uur even om zodat het mooi gelijkmatig gaart. Controleer of je het uit elkaar kunt trekken en haal het dan pas uit de pan. Doe het in een grote kom en trek het vlees met 2 vorken los. Dit gaat beter als het vlees nog warm is!
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng hem zo nodig verder op smaak met Sukrin gold of peper en zout.
Serveer het vlees mét de saus op een (koolhydraatarme) boterham of in een kool- of slablad. Smullen maar!
Ik kocht een stuk van 1250 gram... Omdat het lang opstaat, kun je maar beter een grote portie maken.
De saus zou je een soort BBQ-saus kunnen noemen, al smaakt hij net een beetje anders.
Ingrediënten rub/kruiden voor 2,5 kilo vlees:
1 el paprikapoeder1 el gerookt paprikapoeder
1 el gemalen komijnpoeder
1 el zout
2 el Sukrin gold
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 tl zwarte peper
Ingrediënten vlees en saus:
1,25 kilo varkensprocureur50 gram roomboter
3 tenen gesnipperde knoflook
150 gram gesnipperde ui
140 gram tomatenpuree
2 el Sukrin gold
50 ml balsamico azijn
1 tl zout
1 el gerookt paprikapoeder
250 ml kokend water
Bereiding:
Mix alle kruiden voor de rub en verdeel de helft over het vlees. Masseer het er een beetje in met je handen, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Laat het minstens een uur intrekken.Verhit de boter in een grote gietijzeren braadpan en braad het vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg nu de knoflook en ui toe en bak deze een minuut mee. Voeg nu de overige ingrediënten van de saus toe, als laatste het kokende water. Roer alles goed door (om het vlees heen 😊).
Doe als de saus kookt het deksel op de pan en braad het vlees nu in ongeveer 3 tot 4 uur tot het helemaal mals word. Draai het vlees ongeveer elk half uur even om zodat het mooi gelijkmatig gaart. Controleer of je het uit elkaar kunt trekken en haal het dan pas uit de pan. Doe het in een grote kom en trek het vlees met 2 vorken los. Dit gaat beter als het vlees nog warm is!
Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng hem zo nodig verder op smaak met Sukrin gold of peper en zout.
Serveer het vlees mét de saus op een (koolhydraatarme) boterham of in een kool- of slablad. Smullen maar!