01 augustus 2020

Boekrecensie: Keto in 5 - Jen Fisch

Het boek 'Keto in 5' van Jen Fisch bevat 130 makkelijke en snelle recepten met maar vijf ingrediënten. Recepten dus die door iedereen gemaakt kunnen worden en waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan. Vermoedelijk is dat wat veel mensen zoeken... Ik wel in elk geval!
Zelfs al is koken je hobby, dan nog is het niet fijn als je altijd verplicht ingewikkelde maaltijden klaar moet maken voor een 'dieet'. Hoewel ik koolhydraatbeperkte voeding niet echt als dieet beschouw, moet je soms toch even omdenken. Hoe fijn is het dan als de recepten kant en klaar worden aangeleverd!


KETO en GOK zijn toch verschillende manieren van eten?

Wellicht stel je jezelf deze vraag als je de titel van het boek leest. Het antwoord is 'ja'. Keto en gok zijn inderdaad niet helemaal hetzelfde. Bij Grip op Koolhydraten wordt er één maaltijd per dag gegeten waarin wél koolhydraten passen. Maar dat betekent dus ook dat de andere twee maaltijden wél keto zijn! De keto-recepten van dit boek zijn dus geschikt voor de groene maaltijden. Zeker wanneer je niet vaak een koolhydratenuurtje doet, kan dit boek dus heel goed van pas komen en een mooie aanvulling zijn op de boeken van Yvonne. Zelf ben ik altijd weer blij met een nieuw boek!

Naast de recepten vind je in het boek kort wat achtergrondinformatie over ketogeen eten en de invloed van koolhydraten op je bloedspiegel.
Het boek is onderverdeeld in acht hoofdstukken, waarvan er zeven gevuld zijn met recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.
Ik zal een tipje van de sluier oplichten en de titels van de hoofdstukken met jullie delen:
1. Ketogeen koken: supersimpel
2. Smoothies en ontbijtrecepten
3. Stevige soepen en salades
4. Groentegerechten en snacks
5. Vis en gevogelte
6. Varkensvlees en rundvlees
7. Toetjes, shakes en gebak
8. Sauzen en dressings


Het enige negatieve puntje aan dit boek vind ik het ontbreken van foto's bij veel recepten. Dit maakt het boek echter wel heel betaalbaar. Omdat de recepten maar 5 ingrediënten bevatten, heb je de foto's ook niet echt nodig om het resultaat voor te kunnen stellen. Ook wordt bij ieder recept helder en duidelijk omschreven hoe je het gerecht moet bereiden.

De ketogene in het boek bevatten heel wat vetten, dat hoort ook bij dit dieet.
Bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld, dit kan helpen om te bekijken of de hoeveelheden ook voor jou geschikt zijn. Houd de recepten wel echt voor koolhydraatarme maaltijden, en vul ze niet verder aan tot een koolhydratenuur. In dat geval is het nodig om de hoeveelheden te verminderen!
Heb je altijd behoefte aan nieuwe, eenvoudige recepten? Dan vind ik dit boek een enorme aanrader. Voor weinig geld heb je een flinke dosis inspiratie op de deurmat!

Informatie:

Titel: Keto in 5
Auteur: Jen Fisch
ISBN: 9789000372973
Uitgeverij: Spectrum
Prijs: €15,-
Verkrijgbaar in de boekhandel en online

2 opmerkingen:

  1. dank je wel,hier ben ik blij mee,heb ook al de boeken van theNewFood gekocht,omdat ik 4 weken streng aan keto moet houden,met maar 25 koolhydraten per dag en maar 1 kilo afval in de 4 weken.Best teleurstellend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad niet heel veel. Soms duurt het even wat langer om goed in de vetverbranding te komen, dus houd vol! Succes!

      Verwijderen