Tomatentapenade

Mijn recepten ontstaan regelmatig doordat er 'restjes' zijn. Zo had ik nog een pot gedroogde tomaten op olie die ik op wilde maken. Ik besloot een tapenade te maken, lekker voor op een zelfgemaakte cracker of door de salade.


Tomatentapenade


Ingrediƫnten:

100 gram zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook
25 gram geraspte pittige kaas
25 gram pijnboompitten
snuf cayennepeper
snuf gerookte paprikapoeder
2 el olijfolie
zeezout naar smaak


Bereiding:

Hak de knoflook fijn en de tomaten in grove stukken. Vermaal dit met een keukenmachine tot het fijn genoeg is. Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin worden, maar laat ze niet verbranden.
Doe de kaas, pijnboompitten, kruiden, olijfolie en zout bij de tomaten en maal alles goed door elkaar. Is de tappenade te droog? Voeg dan nog wat extra olie toe.

Wanneer je tomaatjes op olie hebt gekocht zul je minder olie hoeven toevoegen dan wanneer je tomaatjes gebruikt die niet op olie zijn bewaard. Die zijn dan vanzelfsprekend droger.
Je kunt de olie uit de pot gebruiken!

Natuurlijk kun je ook zelf je tomaatjes drogen, maar dit is een tijdrovend karwei.

Serveer de tapenade in een gezellig potje. Ook erg leuk om cadeau te geven.




kruiden en specerijen kopen

Reacties