Wie zoet is krijgt.... koffiebonbons!

Wie zoet is krijgt lekkers... En deze bonbons zijn zéker lekker!
Koffie en chocolade gaan namelijk héél goed samen. Dat verklaart denk ik ook waarom ik zo graag een bonbon eet bij de koffie 😇
In deze zelfgemaakte bonbon combineerde ik de smaken van koffie en chocolade. Natuurlijk blijft een kopje koffie er lekker bij!


Koffiebonbons


Ingrediënten:

100 gram chocolade gezoet met stevia 
2 tl oploskoffie (zonder toegevoegde suikers!)
40 gram roomkaas
snuf zout


Bereiding:

Smelt de chocolade 'au bain marie' zodat deze niet verbrandt. Als de chocolade goed gesmolten is kun je het koffiepoeder toevoegen. Roer dit goed door zodat het wordt opgelost in de chocolade. Schep nu de roomkaas erdoor met een snuf zout en roer het tot een glad geheel.
Verdeel het mengsel over de bonbonvorm. Je hebt genoeg voor ongeveer 12 bonbons.
Laat de bonbons enkele uren afkoelen in de koelkast. De bonbons blijven zacht van structuur omdat er roomkaas is gebruikt. Gebruik daarom ook een zachte vorm waar je de chocolaatjes makkelijk uit kunt drukken.

Sommige chocolade is gezoet met stevia en niet met suiker. Je kunt deze bonbons daarom bij uitzondering ook als groen tussendoortje eten. Wanneer je gewone gezoete chocolade gebruikt, is de bonbon natuurlijk oranje!

Tip: Maak met Kerst je eigen kerstbonbons in leuke kerstfiguren!


ModeMode

Reacties