De foto's bij dit gerecht geven helaas niet goed weer hoe ontzettend lekker het vlees was... Ik was van te voren niet van plan dit recept op mijn blog te plaatsen, maar het was zó lekker dat ik het jullie toch niet wilde onthouden. Wanneer ik het opnieuw maak, zal ik betere foto's maken!
Op dit blog vind je ook een recept voor draadjesvlees met jus uit de braadpan, maar dit recept is door het gebruik van een slowcooker toch weer anders. Ik vond het geweldig rustgevend dat ik tussendoor niet naar de pan hoefde om te kijken of er nog genoeg vocht in de pan zat. Inmiddels ben ik helemaal verslingerd aan mijn slowcooker. Het bereiden van dit heerlijke vlees kost nu eigenlijk nog maar heel weinig tijd omdat je er tussendoor geen omkijken meer naar hebt!
Heb je een grote slowcooker? Maak dan een dubbele portie en vries de rest in! |
De hoeveelheid vocht in dit recept is trouwens méér dan strikt noodzakelijk voor bereiding in de slowcooker, maar je krijgt dan méér van deze verrukkelijke jus. Zéér de moeite waard dus!
Ingrediënten:
750 gram riblappen
40 gram roomboter
Vleeskruiden
Zout
100 gram gesneden ui
2 el balsamicoazijn
1 kruidnagel
3 laurierbladeren
1 tl peperkorrels
2 tl tomatenpuree
6 cherrytomaatjes
¼ bouillonblokje
500 ml water
Bereiding:
Zet de binnenpan van de slowcooker op je fornuis en smelt de boter. (Gebruik een braadpan als je slowcooker niet op het fornuis kan.) Wacht tot de boter goed heet is en bruin kleurt.
Bestrooi ondertussen het vlees royaal met de vleeskruiden en wat zout. Los het bouillonblokje op in het (kokende) water.
Braad de riblappen aan beide zijden enkele minuten zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg daarna de uien en cherrytomaten toe en bak die nog een minuutje mee.
Doe nu alle overige ingrediënten erbij en giet als laatste het hete vocht eroverheen. Zet nu de pan weer in de slowcooker en zet hem op 8 uur op de laagste stand.
Het rundvlees is heerlijk bij zuurkool! |