Bami anders

Deze bami ontstond in een week waarin ik een hele witte kool voor mezelf kocht. Ik zocht wat restjes bij elkaar en was verrast over de heerlijke smaak!


Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram bamivlees

1 el nasikruiden

1 el ketjap asin

1 el ketchup

½ tl sambal

1 el balsamicoazijn

500-600 gram gesneden witte kool

1 gesnipperde ui

3 el olijfolie

2 nestjes fijne mie (± 60 gram)

Bereiding:

Meng het vlees met 1 el olie en de nasikruiden. Bak het vlees in een hete braadpan. Voeg nu ketjap, ketchup, sambal en balsamicoazijn toe aan het vlees. Laat het 20 minuten heel zachtjes sudderen.

Verwarm in een grote hapjespan de rest van de olie. Fruit de ui en bak die samen met de witte kool ongeveer 10 minuten omscheppend op middelhoog vuur. Kook ondertussen de mie.

Proef of je de kool zacht genoeg vindt. Zo ja, meng dan alles door elkaar en maak de bami eventueel verder op smaak met extra ketjap asin en/of sambal. Laat de kool nog wat langer garen als je hem nog té hard vindt. Het zal hierbij behoorlijk afhangen van de grootte van de gesneden repen kool.
Wil je wat kleur in de bami? Voeg dan bijna aan het einde een in dunne ringen gesneden bosui toe. Serveer de bami met augurkjes en zilverui.


Tip: Wil je de bami helemaal koolhydraatarm eten? Vervang de mie dan eenvoudig door taugé. Bak deze de laatste minuut nog even mee met de kool en het vlees!TuinTuin

Reacties

  1. Deze was echt heel lekker, maar naar mijn mening mag er wel ietsie minder witte kool in.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten