De gedroogde groenten die in dit recept gebruikt worden, koop ik online bij Van Beekum Specerijen. In bloemkoolnasi gebruik ik ze ook graag, omdat deze de neiging heeft wat vochtig te worden. De gedroogde groenten nemen dat vocht op. Wellicht zijn de gedroogde groenten ook bij Toko's te koop.
De groenten zijn eventueel te vervangen door haverzemelen, maar dat zal de smaak ook beïnvloeden natuurlijk!
Ingrediënten voor 4 nasischijven:
500 gram rundergehakt3 el gedroogde nasigroenten
1 ei
1 el sojasaus
1 el nasikruiden
1 tl sambal
Zout naar smaak
50 gram boter
Bereiding:
Meng in een kom het ei met de gedroogde groenten, kruiden, sojasaus, sambal en wat zout. Kneed dit door het gehakt. Maak 4 ballen van ongeveer dezelfde grote en druk deze plat tot 'schijven'.Ik heb hiervoor een hamburgerpers gebruikt, omdat je de schijven dan stevig aan kunt drukken en ze beter hun vorm behouden tijdens het bakken. Maar ook met je handen kun je mooie 'hamburgers' vormen!
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de nasischijven aan beide kanten goudbruin en gaar van binnen. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten, afhankelijk van de dikte van de schijven.
Serveer ze met een lekkere salade van bijvoorbeeld komkommer met sojasaus en tikkeltje sambal.