Voor het maken van pesto kun je veel verschillende bladgroenten gebruiken. Deze keer werd het veldsla. Na het proeven van de pesto vonden de potjes gretig aftrek bij diverse familieleden...
Ingrediënten:
100 ml olijfolie100 gram veldsla
80 gram oude geraspte kaas
25 gram pijnboompitten
½ tl zout
½ tl witte peper
optioneel: 2 tenen knoflook
Maal alle ingrediënten in een hakmolen tot een glad mengsel. Schep het in één grote of meerdere kleine (weck)potjes.
Tip: Besmeer een cracker eens met pesto in plaats van met roomboter en leg daar een plak kaas of vleeswaren op. Of gebruik hem als dressing van je salade!
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Controleer of de veldsla goed schoon is en verwijder eventueel wat 'worteltjes'.Maal alle ingrediënten in een hakmolen tot een glad mengsel. Schep het in één grote of meerdere kleine (weck)potjes.
Tip: Besmeer een cracker eens met pesto in plaats van met roomboter en leg daar een plak kaas of vleeswaren op. Of gebruik hem als dressing van je salade!